20:00

Gamlestaden FF

Referat

Vi kämpade men föll

Dags för den uppskjutna matchen mot Bergsjö IF att spelas. BIF som fortfarande har en teoretisk chans att vinna serien, var tvungna att slå oss.
Vi kom till spel med Danne i mål, Rinman, Omar, Hadd, och Glenn i backlinjen. På mitten lirade Danny, Greg och Tim och längst fram Axel, Tobbe och Hoang. Ersättare: Kevin, Tommy, Senad

FÖRSTA HALVLEK
Vi valde att lägga oss lågt och planen var att vara kompakta. Precis det var vi inte när första målet kommer till. Våra anfallare ligger för högt och BIF anfaller med många spelare och får till ett avslut som Danne släpper retur på och Dautovic rakar in 1-0! Efter 2 minuter.
Efter detta börjar vi faktiskt få till lite rull och det ser helt ok ut. Då kastar BIF ett inkast över Rinman och Kanteh rinner igenom och det blir 2-0! 8 minuter har gått. Godmorgon GaFF.
Vi skiter i snoozeknappen och bestämmer oss för att vakna och Tobbe drar iväg ett skott från 30 meter över målvakten, 2-1! Ett grymt mål.
BIF har mycket bollinnehav och är framförallt farliga på kanterna, men det leder inte till så många farliga lägen. Vi sliter på och gör ett stort jobb och skapar ett par chanser främst långskott. Men även på fasta där vi i slutet av halvleken har en boll inne, då Tim avslutar men målet döms bort för offside. Högst tveksamt om inte felaktigt tom.
Greg gör ett otroligt jobb på mitten och drar iväg på en löpning med bollen på kanten och slår ett perfekt inlägg till Tobbe som nickar i stolpen från nära håll. Paus

ANDRA HALVLEK
Vi är nöjda med att vi har fått ordentlig vittring och en kvittering känns inte omöjlig. Men vi blir för passiva 6 minuter in i andra och Kanteh drar iväg ett skott mellan bena på en av våra och den sitter i bortre. 3-1!
Långt kvar av matchen men det känns tungt och även om vi är framme då och då och hotar så är nog BIF närmare ett mål än vi. Det blir inga fler mål. Slut.

SAMMANFATTNING
Rättvis seger för Bergsjö. Vi förlorar egentligen matchen första 6 minutrarna då vi ger oss en ordentlig uppförsbacke. Starkt av oss att komma tillbaka och vi kämpar verkligen matchen igenom. Från att ha varit ett av seriens fysiskt bästa lag, är vi nu tyvärr ett av dom sämre och på den här nivån så kan fysiken göra stor skillnad, kanske är det den enskilt viktigaste egenskapen tom.
Bergsjö har många duktiga spelare individuellt, kanske flest av alla lag i 6A och det är ingen skam att förlora mot dom.
Detta var ändå ett steg framåt jämfört med dom 3 senaste matcherna, och vi ser framemot dom två sista matcherna med tillförsikt!

Matchens GaFFlar:

Greg - Sprang mest på plan. Vann dueller. Spelade enkelt. En överraskning för många.
Tim - Den mittfältaren som bidrog mest med boll och vann boll som vanligt. Alltid farlig på fasta dessutom.
Hadd - Den i försvaret som vann flest dueller. Sprider ett lugn.

Vi tackar bortaföljet som kom trots kylan!